Ljummen lutfisksallad med limedressing
 
4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
8 potatisar
200 g djupfrysta haricots verts

Dressing
1 äggula
1 - 2 tsk dijonsenap
1/2 - 1 tsk honung
rivet skal och pressad saft av 1 lime
2 dl lätt crème fraiche
salt
nymalen peppar


Garnering
rivet limeskal

Gör så här
Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt.
Häll av spadet. Håll lutfisken varm. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
Skala potatisen och skiva den. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
Varva dem med potatisen i en skål. Vispa äggula, senap, honung och lime.

Rör ner Lätt Crème Fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen i skålen. Vänd försiktigt tills allt är väl blandat.
Lägg upp salladen på fyra tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med salt och peppar.
Strö över limeskalen.