Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd med fetaostsås
  4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
8 små eller 4 stora rödbetor
1 påse babyspenat, 150 g

Fetaostsås
150 g fetaost
1 förpackning Laga Lätt, 2 1/2 dl
1 tsk olivolja
nymalen svartpeppar

Gör så här
Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Dra av skalet under rinnande vatten. Skär rödbetorna i klyftor. Värm fetaosten och Laga Lätt. Mixa till slät kräm. Rör ner olivoljan. Krydda med svartpeppar. Bred ut spenatbladen på ett stort fat. Lägg på rödbets-klyftorna. Toppa med lutfisken. Krydda den med lite salt och nymalen peppar. Ringla över såsen.