Lutfisk med tomatsalsa och grönsaker
  4 portioner

4 portioner kokt lutfisk

Tomatsalsa
2 skivade vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1/2 tsk repad timjan
4 tärnade tomater
1 - 2 tsk tomatpuré
1 dl grönsaksbuljong
några stänk grön tabasco
salt och socker


Gör så här

Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Rosta vitlöken i oljan i en stekpanna. Rör ner den gula löken och timjanbladen. Fräs någon minut. Rör ner tomathacket, tomatpurén, buljongen och tabascon. Sjud 3 - 4 minuter. Mixa salsan grovt. Smaka av med salt och en aning socker. Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och nymalen peppar. Ringla över salsan. Kokt potatis och broccoli smakar gott till.